28 juli 2017
19:00

BK Forward

Referat: Karlslunds IF HFK - BK Forward

Inför storpublik på 1122 åskådare på Karlslund Arena tog Karlslunds IF HFK emot gästande grannrivalen BK Forward i ett på förhand upphaussat och hett lokalderby i Division 2-fotbollen. När domaren satte pipan i munnen för att blåsa av matchen kunde vi som hade förmånen att vara på plats och se denna härliga tillställning vittna om att Karlslunds IF HFK vinner matchen med 3-1 och lyfter därmed uppåt till nya serieledare före de gulsvarta!

Inför matchen ägnades en tyst minut åt en av Karlslunds eldsjälar, Arne Österberg, som tyvärr lämnade oss under sommaren och som brann för föreningen in i det sista. Mer om Arne kommer i separat nyhet. Han ler säkert stort just nu uppe i sin rödblåa himmel efter kvällens match.

Det hinner nämligen endast gå fem minuter av matchen innan KIFs anfallsduo Christer Lipovac och Adam Molin löper på en långboll och stressar BKFs mittback där Molin roffar åt sig bollen och säkert placerar bollen i bortre gaveln, 1-0 och en kanonstart för hemmalaget!

Efter målet skapar KIF ett par halvfarliga lägen på fasta situationer, samt att Lipovac går omkull efter en duell i straffområdet som domaren väljer att fria. BKF har ett antal hörnor under den första halvleken, men, the king in the air, Steffen Kraus tar allt genom att antingen greppa bollen eller boxa långt! Kraus insats idag var magisk!

BKF tar över lite av kommandot i slutet av första halvleken, även om KIF har ett jätteläge där mittfältaren Simon Amin klackar bollen på volley mot mål inne i straffområdet men där BKFs målvakt gör en bra räddning.

Domaren blåser av för halvtid med ställningen 1-0 till hemmalaget, där publiken har fått se en bra fotbollsmatch.

Den andra halvleken hinner endast bli tio minuter gammal innan Lipovac gör en löpning parallellt i straffområdet och får en perfekt passning från Jake Larsson där han säkert placerar bollen lågt i mål, 2-0 till KIF!

I den 63:e minuten reducerar BKF genom en fin lyftning över vår backlinje och där förre KIFaren Anderson dyker upp och placerar bollen i mål, 2-1, och KIFs blott andra insläppta mål på hemmaplan denna säsong.

Den hinner bli lite spänning i några minuter innan matchens lirare för kvällen, nr 10 Christer Lipovac tar bollen på mittlinjen och driver kraftfullt uppåt i plan innan han drar till med vänstern utanför straffområdet och placerar bollen i bortre över målvakten, 3-1 och ett klassmål serverat!

Resterande del av matchen spelas av från hemmalagets sida och BKF orkar inte skapa några direkta farligheter. Domaren blåser av och KIF vinner med 3-1 efter en fin fotbollsmatch från båda lagen! KIF går i och med segern upp i serieledning på 37 poäng medan BKF är kvar på 35!

Karlslunds IF HFK står för en mycket bra insats och det finns inte en spelare som faller ur ramen idag. Vår backlinje och försvarsspel över hela plan är som vanligt stabilt och bjuder inte bortalaget på många klara lägen. Vårt mittfält löper sönder motståndet och skapar utrymmen och lägen för övriga medspelare. Vårt anfallsspel resulterar idag i tre mål från våra anfallare som förutom det offensiva även gör ett hästjobb i det defensiva. Allt som allt en mycket bra genomförd fotbollsmatch av våra killar! Även kul att se nyförvärvet Sebastian Bichler Bergenheim göra sina första minuter i den röda tröjan!

Det finns segrar. Och så finns det SEGRAR! Detta var en sådan, en av de skönaste segrarna som finns. En seger där allt klaffade. Nu är vi top of the league, serieledare i Division 2 Norra Svealand. En härlig känsla som vi rättvist ska få känna några dagar innan det är fullt fokus på nästa match. För som alla vet så är det hela 11 omgångar kvar, och än är inget vunnet eller förlorat. Det är när säsongen är färdigspelat som det räknas.

Men för nu får alla KIFare i stan och runt om i världen njuta av vetskapen att vi är nya serieledare och nästbäst på fotboll i stan!